Председателят на сдружението ПФК Ботев, което държи 61 процента от

...
 Председателят на сдружението ПФК Ботев, което държи 61 процента от
Коментари Харесай

Шефът на Сдружение ФК Ботев: Търсим мажоритарен собственик

 Председателят на сдружението ПФК Ботев, което държи 61 % от акциите на клуба, Апостол Апостолов показа в изявление за Тема Спорт, че се надява клубът в скоро време да се снабди с мажоритарен притежател. Апостолов показа също, че на среща с кмета Иван Тотев се надява да се удължи концесията за стадион " Христо Ботев ".

- Г-н Апостолов, през уикенда излезе позиция от страна на почитатели на Ботев Пловдив да се поддържа появил се вложител, който е подготвен да вземе клуба. Какво може да ни кажете по тематиката?
- Засега публично никой не е показал никакъв интерес към акциите, не е подал пред нас, като притежатели на книжата, подобен. И аз узнавам за това от изявления. Разбрах, че на следващия ден (б.а. – днес) вероятно ще има среща с евентуален искащ. Ще има наши представители там. Но повече от това нищо не мога да кажа. На този стадий всичко са базира на клюки. Може и да има, само че най-малко аз не знам. Но това не значи, че няма несъмнено.
- За на следващия ден (б.а. – днес) ли е планувана такава среща сред вас, почитатели и евентуалния вложител? - Да, да. Тогава се надявам този вложител да каже освен това. Българин или чужденец е?
- Не зная, нямам визия. Поканени сме, само че никой не знае. Питах сътрудниците, които ще участват, споделиха ми, че никой не им е давал информация. Дори гадаят по каква линия става цялата организация. Но да забележим, нека на следващия ден (б.а. – днес) има нещо.

- Реално към днешна дата разпределеното на акциите продължава да е същото?

- Абсолютно. Да, ние държим 61 % и 39 % ТЦ ИМЕ. Това е. Няма смяна.
- Контактувате ли с Георги Самуилов. Говореше се, че той може да стане собственик на част от акциите?

- Надяваме се, че в един миг той ще може да показа такова искане. Разговаряли сме и чакаме да забележим какво ще е неговото мнение. В последна сметка не може да вършим сметка на парите на непознати хора. Аз най-малко не обичам. Ако господин Самуилов реши, че би желал да продължи да работи със Сдружението и с всички хора, които сме в Ботев, и изиска да получи мажоритарния пакет, както сме коментирали на нашия събрания, ще се съберем и ще го обсъдим. Но не виждам някакъв проблем да бъде трансфериран пакета на господин Самуилов. Стига да изрази предпочитание.
- Как се реализира сега издръжката на клуба?
- Не е елементарно, за жалост. Но в някаква степен с усърдието и посветимостта на президента Палийски, на рекламодатели и спонсори съумяваме.
- Помага ли с издръжката Самуилов?
- Да. Имаме контракт за реклама. Човекът оказва помощ, само че едно е да бъдеш рекламодател, а друго притежател. Има разлика. Но оказва помощ и той е един от хората, имам в поради неговите компании, които имат контракти с клуба. Така посредством тези контракти за реклама оказва помощ с издръжката на Ботев.
- Каква е ролята на ТЦ ИМЕ, които държат останалите 39 % от акциите? Контактувате ли с тях и какви са техните планове към клуба за в бъдеще?
- На този стадий е обществено известно, че ТЦ ИМЕ има синдик. Той си има своите си пълномощия и отговорности според закона. Като финансова поддръжка – няма такава. Акциите са си в тази компания и от тук нататък синдикът към този момент ще би трябвало да реши по какъв начин ще се разпореждат те. Ние сме отправили искане да споделяме, да вършим нещо общо, само че на този стадий е това, каквото е, и би трябвало да се оправяме.
- Появиха се информации за не доста положителни връзки сред Сдружението и управлението на клуба… Как работите с президента Палийски?
- Аз мога да кажа напълно искрено, че това, което се случва и президентът прави във връзка с клуба – политически и стратегически, когато има нещо, аз постоянно бивам осведомен. Бива осведомен и Съвета на шефовете на клуба. Така, че това, което ми казвате малко ме учудва. Работим добре, нямам някакви бележки, най-малко аз. Това, което всички желаят е една дълготрайна непоклатимост. И най-важното – какво ще се случи със стадиона. Понеже фена желае, той постоянно желае, и аз като подобен желая, само че кой какво дава, по какъв начин стават тези неща… Този въпрос малко се отбягва. Нали, аз постоянно желая, само че не давам. Трябва да бъдем справедливи. Като желаеме би трябвало да виждаме и какво даваме.
- Има ли вяра и развиване за стадиона? Има ли заплаха Ботев да изгуби „ Колежа “, както сигнализира кметът Иван Тотев?
- Надявам се, че ще се забележим с господин на Тотев на един по-ясен и съответен диалог. На този стадий нищо повече не мога да ви кажа. Ние сме декларирали, че желаеме да удължим концесията. Не зная… Нека да не интерпретираме сега. Когато се срещнем и забележим какви са опциите според закона се надявам, че ще намерим сполучлив вид. Всичко друго ще е нечиста сделка, каквото и да кажем.
- До по кое време може финансово да се издържи с това систематизиране на акциите, без мажоритарен притежател? Предполагаме, че ресурсите на хората, които дават за издръжката на клуба, не са безгранични…
- Тук към този момент съм доста съответен. Усилията за издръжката на Ботев пада върху гърба на най-много трима индивида, или хайде от трима до петима. Имам в поради организационно и на, съгласно мен, не повече от шест-седем рекламодателя. Това е, би трябвало да е ясно. В последна сметка всеки си има своите искания. Ние по този начин желаеме, онака желаеме. Нека има паритет сред настояването, опциите и даването. Ако има мажоритарен притежател, един или двама, които да споделят тази финансова тежест ще стане още по-добре. Търсим подобен човек и се надяваме, че скоро ще можем да намерим.
- Колко излиза издръжката на Ботев?
- На този стадий желая да кажа, че е над три милиона лв. на година, само че не желая да влизам в елементи. Един клуб дефинира задачите си съгласно бюджета. Ако желаеме да сме в първата шестица имаме избран бюджет. Ако желаеме да сме във втората осмица – различен. Ако желаеме да се борим за Лига Европа също имаме избран бюджет. Вариацията на бюджетите за професионалния футбол в България, от това, което аз виждам в последните 7-8 години, е сред 2 и 30 милиона лв.. Много е необятен.
- И последно, какво очаквате чисто спортно-технически от Ботев в плейофите и напролет, като цяло?
- Надявам се, че ще успеем да се преборим с Берое за четвъртото място и да играем нов край за купата. Искрено се надявам, че в действителност нещата ще бъдат решени чисто спортно-технически и по-добрите тимове да се класират по-напред.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР